Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Центар за социјални рад у сарадњи са Градском управом и Општом болницом Пирот реализовао је значајан пројекат у оквиру Порграма прекограничне сарадње Србија Бугарска. Пројекат под називом Спречавање демографског колапса у прекограничном региону имао је неколико значајних циљева који су и остварени.


Поводом завршетка пројекта данас је у Општој болници одржана конференција за медије на којој је било речи о конкретним резултатима пројекта. О самој вредности пројекта говорила је Наташа Стефановић, из Канцеларије за локални економски развој, која је чи члан Пројектног тима.
Владан Васић, градоначелник Пирота задовољан је оствареним резултатима, уз констатацију да Градска управа реализује велики број пронаталних мера у циљу спречавања демографског колапса.
Центар за социјални рад препознао је значај проблема демографског колапса тако да је циљ, према речима Марије Васић, директорке, био оснаживање младих парова у планирању породице. Многи млади људи из прекограничног региона су добили веома битне информације како о планирању породице тако и  саопственој здравственој заштити и здравственој заштити своје деце. Такодје током трајања пројекта одржане су и практичне обуке младих лекара из области педијатрије, гинекологије, радиологије и анестезиологије из Пирота и Монтане на новој савременој медицинској опреми.
Др Горан Петровић, директор Опште болнице изразио је захвалност Центру за социјални рад и Градској управи који су, реализацијом овог пројекта, омогућили да службе Педијатрије и Гинекологије добију савремену опрему у вредности од 25 милиона динара, а у циљу уводјења нових метода и процедура чиме ће се још више побољшати квалиете здравствене заштите.
По завршетку конференције обишли смо и Одељење педијатрије где смо имали прилику да снимимо део опреме која је набављења у оквиру овог пројекта.
Према речима доктора Петровића, у Пироту су од почетка године родјене 283 бебе из 281 породјаја.

Извор: Плусонлине

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine