Сертификована општина са повољним пословним окружењем

У хотелу Хyатт Регенцy у Београду одржана је данас II годишња конференција поводом објављивања новог Извештаја о лакоћи пословања Светске Банке – Доинг Бусинесс 2018. На скупу је анализиран учинак Србије у 10 категорија које оцењује Светска банка и разматране реформе потребне за даље напредовање на листи.

У дискусији су учествовали премијерка Ана Брнабић, потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, шеф канцеларије Светске банке у Србији Степхен Ндегwа и регионални менаџер ИФЦ за централну и југоисточну Европу Тхомас Лубецк. Конференцији је присуствовао и градоначелник Пирота, мр Владан Васић, који је и потпредседник УО НАЛЕД-а.

– Са позиције члана УО НАЛЕД-а могу да изразим велико задовољство због континуираног напретка Србије на Бизнис дуинг листи. Последњих година НАЛЕД има веома добру сарадњу са Владом Републике Србије. Такође, морам да истакнем да је велика част бити у УО НАЛЕД-а и то трећи пут за редом, када видите какав респект ова организација ужива, како у међународном окружењу, тако и у пословном свету у Србији – казао је градоначелник Васић.

– Овај догађај данас сам искористио да са премијерком Брнабић и министром Кнежевићем поразговарам о актуелним проблемима у Тигру А.Д. и већ сутра у Београду имамо разговор на ову тему. Надам се да ће се наћи најбоље решење – изјавио је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine