Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Једно од новинарских питања упућених предсенику Републике Србије, Александру Вучићу, након обиласка радова у пиротским школама, било је и питање везано за стање у Тигру а.д., али и у вези продаје Аха Муре Први мај. У вези оба проблема председник Вучић је разговарао са градоначелником Васићем, који га је детаљније упознао са проблемима.


- Најважније је да нам повериоци не направе проблем, да не иду у наплату својих потраживања, рекао је председник Вучић новинарима и објаснио да треба времена да бисмо направили могућност и шансу да Тигар оздрави, да се прође кроз унапред припремљен план реорганизације..

Он је објаснио да је реч о једној врсти предстечајног поступка “у којем се има последња шанса да се извуче предузеће”. Ово јесте последња шанса, ми се боримо да помогнемо колико можемо, истакао је председник.

Он каже да ће завршетак ауто-пута за Пирот значити бољитак и долазак још инвеститора.
Говорећи о предузећу АХА Мура, Први мај Пирот, председник Вучић је рекао да је ту реч о продаји имовине, што је, каже, нешто сасвим друго од продаје капитала.

– Видећемо са градоначелником шта је најбоље решење. Разговараћемо о томе и да видимо шта је идеја стечајног управника. Не верујем да је имао злу намеру. И преко продаје имовине понекада можете да добијете више, него што можете да очекујете. Ако постоји било каква шанса за продају капитала, то је увек боље него продаја имовине, рекао је Вучић.

Градоначелник Пирота, Владан Васић је рекао да за то предузеће постоји купац, а то је Слободна зона Пирот, те да има и пет, шест предузећа који хоће да закупе халу и одмах запосле раднике.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine