Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Амбасадор Републике Бугарске у Србији Радко Влајков данас је боравио у посети Пироту, а након пријема и разговора са градоначелником Пирота мр Владаном Васићем, амбасадор Влајков је обишао и Слободну зону Пирот, где бугарска компанија Ирели завршава изградњу погона за производњу дрвених играчака.

Амбасадор Влајов и градоначелник Васић су изразили обострано задовољство због великог броја успешно реализовани пројеката прекограничне сарадње финансираних од стране ЕУ, а та сарадња Пирот и партнерских градова из Бугарске биће још боља када од 1. јануара Бугарска преузме председавање ЕУ, констатовано је након састанка у кабинету градоначелника Васића.
Амбасадор Влајков је казао да је у Пироту до сада много пута боравио туристички, попут хиљада својих суграђана који из Софије долазе сваког викенда у Пирот да уживају у специјалитетима овог краја али и у шопинг.

- Са градоначелником Васићем смо се сагласили да постоји још много простора за побољшање већ добре сарадње, а наша земља ће наставити да подржава чланство Србије у ЕУ. Србија ће бити у центру наше пажње, а Пирот као један од симбола бугарско-српског пријатељства такође ће бити у нашем фокусу. Драго ми је да, сваки пут кад дођем у Пирот, видим град како се развија, увек видим нешто ново, тако да заиста гледам са оптимизмом на будућност наших односа-казао је амбасадор Влајков.
Градоначелник Васић казао је новинарима након састанка да је састанак био веома користан и да Пирот има пуно додирних тачака са Бугарском, поред пројеката прекограничне сарадње има и инвеститоре из Бугарске који су активни на нашем подручју попут фабрике “Ирели”, затим ПЗП. Можемо да кажемо да је сарадња на историјском максимуму и ја верујем да ће амбасадор дати допринос да сарадња буде још боља-казао је градоначелник Васић.

Извор: Пиротске вести

План развоја Града Пирота 2021–2028.

 

Пружимо руку теже запошљивим лицима 

Оснаживање женског предузетништва и улоге жена на селу у југоисточној Србији

Спортске активности за младе-будућност за све у прекограничном региону

Успостављање сајамског простора

Joomla templates by Joomlashine