Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

На позив и о трошку Владе Републике Кине, директор Управе слободних зона Министарства финансијам, Милан Ристић, и директор Слободне зоне Пирот, Драган Костић, учествовали су на семинару у Шангају, на којем се разговарало о изградњи и пословању слободних зона.

Драган Костић, каже да се од кинеских партнера много тога може научити, а приликом састанка са замеником директора, једне од највећих слободних зона у свету, Пилот фри трејд зона Шангај, разговарало се о могућностима будуће сарадње.
“Семинар је организовала Влада Републике Кине, а такодје се побринула и за путне трошкове, смештај и све остало што је било у вези са семинаром. Имали смо прилику да разговарамо са кинеским стручњацима о изградњи, како их они зову, Прекоморским слободним зонама. Практично ми смо учили од њих како се то ради. Имали смо бројне састанке са људима који се баве нашим послом, а специјално за нас из Србије уприличен је састанак у једној од најбољих зона на свету, Пилот фрее траде зоне, где нас је примила заменица директора. Разговарали смо о могућностима будуће сарадње. У сваком случају учешће на семинару је веома корисно. Суштина је да држава треба да максимално растерети пословање у зонама. Ми то говоримо годинама и мада има помака још то није довољно. Имао сам две презентације и у принципу сам веома задовољан, видели смо како једна земља од милијарду и триста милиона становника себе уме да организује” - каже Костић.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine