Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

У београдском Сава центру, одржава се заседање 45. скупштине Сталне конференције градова и општина.
Осим делегација градова и општина у Републици Србији, на Скупштини  учествују и највиши представници државних органа, владиних и невладиних организација и институција, међународних организација, дипломатског кора, донаторских институција и других партнерских организација и програма, а основна тема скупа је „Стратешки развој локалне самоуправе”.


Скупштини као члан Председништва СКГО присуствује и Владан Васић градоначелник Пирота.
Током заседања Скупштине свечано  су  потписани  споразуми у оквиру три пројекта и то: Споразум о спровођењу пакета подршке за унапређење наплате пореза на имовину у ЈЛС у оквиру пројекта „Општински економски развој – фаза два” који спроводи ИМГ а финансира СДЦ, Споразума о подршци градовима и општинама за програмско буџетирање и стратешко планирање у оквиру програма „Еxцханге 5″, који се спроводи у сарадњи МДУЛС, МФИН и СКГО уз финансијску подршку ЕУ и Споразума о спровођењу општинских пројеката у оквиру ГИЗ и СКГО пројекта “Иницијатива за инклузију”.


Владан Васић, градоначелник, потписао је у име града  Пирота споразум о спроводјењу пакета подршке за унапредјење наплате пореза на имовину у оквиру пројкета „Општински економски развој –фаза два“.


У складу са Статутом СКГО, на Скупштини  се  одржавају  редовни избори за органе СКГО и разматрани документи од значаја за рад организације у наредном периоду. Скупштина је у току. У току је гласање.
У паузи гласања Владан Васић, градоначелник Пирота оценио је значај Скупштине и пројекте који су потписани и усвојени у досадашњем раду.
Око 15 часова биће објављени резултати гласања.

Извор: Плусонлине

Упитник о задовољству грађана услугама Градске управе Пирот

Електронско подношење захтева

 

Постаните еГрађанин

eУправа Републике Србије

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Joomla templates by Joomlashine