Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Реконструкција крова Конака Малог Ристе приводи се крају. Озбиљнијих радова на овом споменику културе од изузетног значаја није било деценијама, а прокишњавање крова представљало је велики проблем. Градоначелник Пирота мр Владан Васић данас је приликом обиласка радова на реконструкцији крова казао је да је Пирот град који брине о културном наслеђу, а познато је и да је Пирот једини град у Србији члан мреже градова Еуропа Ностра, градова широм Европе попут Амстердама, Дубровника и многих других, који брину о својој културној заоставштини.

Надзор над реконструкцијом врше стручњаци нишког Завода за заштиту споменика културе, а извођач радова је фирма “Форма антика” из Ниша, специјализована за овако захтевне пројекта на објектима који су под заштитом државе.
-Музеј Понишавља Пирота је препознатљива ван граница града и земље, озбиљне реконструкције није било деценијама, а ако узмете у обзир чињеницу да је цреп стар сто година онда испада да таквих радова није било од завршетка изгардње саме куће. Ми желимо да упутимо поруку да се бринемо у културном наслеђу. Новац је обезбеђен из Министарства културе, на чему смо им захвални. Реч је о суми од око четири милиона динара. Надам се да ћемо наредне године успети да проширимо простор неопходан за рад администрације Музеја, како би се омогућило да он привлачи још више посетилаца из земље и иностранства-казао је градоначелник Васић.

Директор Музеја Саша Јовановић казао је новинарима да због објективних проблема мало продужен рок за изградњу, али је приоритет да се радови изведу квалитетно.
-По информацијама од извођача радова, квалитет радова је добар и надамо се да ће у најскорије време Музеј заблистати новим сјајем. Тренутно радимо и на заштити пода и дрвенарије ентеријера музеја, тако да ће музеј бити у једном новом руху-казао је директор Јовановић.

Извор: Пиротске вести

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine