Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Александар Вучић, председник Србије данас је посетио Пирот и обишао школе “8. Септембар“ и „Младост“ где се тренутно изводе велики радови на реконструкцији и адаптацији.
За ове радове значајна средства обезбедила је Влада Републике Србије.
У делегацији са председником Вучићем били су и министар просвете Младен Шарчевић и директор Канцеларије за управљање јавним улагањима Марко Благојевић.


Они су најпре обишли Основну школу “8. септембар”. Дочекали су их градоначелник Владан Васић, његови сарадници и директорка школе Олгица Најдановић.
Вредност радова у овој школи је 65 милиона динара, а извођач је Кредо д.о.о. из Врања.
После обиласка радова у школи “8. септембар” делегација је посетила школу “Младост”. Дочекала их је директорка Весна Тодоровић.
У школи “Младост” укупна вредност инвестиције је 31 милион динара, извођач радова је Ким Тим.
На крају посете председник Александар Вучић изјавио је да је веома срећан што велики друштвени пројекат који је покренут пре две године даје резултате, али и добра сарадња са локалном самоуправом и Канцеларијом за јавна улагања. Како је рекао, захвалан је локалној самоуправи и градоначелнику Васићу на подршци школским установама, а држава ће настојати да уложи више јер су деца у бољим условима више мотивисана и боље раде. До сада је на југу Србије уложено око 15 милиона евра, а биће још улагања и у Пирот и у јужном делу Србије, најавио је Вучић.
Министар просвете Младен Шарчевић овом приликом истакао је да је више пута био у Пироту и да је Пирот једна од бољих средина које је обишао.
Директорка школе Младост, Весна Тодоровић, се захвалила председнику Александру Вучићу, Канцеларији за јавна улагања, Градској управи Пирот и градоначелнику на подршци, пажњи и бризи о деци са сметњама у развоју.
На крају су уследила питања новинара. Најпре шта држава може да учини с обзиром да занати изумиру, а у Пироту су најпознатији уметнички занати, посебно ћилимарство. Председник Вучић је рекао да је велики недостатак занатство, а што се тиче ћилима треба пронаћи тржиште и ако се у томе успе неће бити проблема. Препоручио је и позвао људе да размисле јер је потребно много заната, а занатлије ће убудуће бити много боље плаћени.
Када је у питању Тигар АД који се тренутно налази у тешким финансијским проблемима председник Србије истакао је да ће држава учинити све што може и да је најважније да повериоци не направе проблем како би се направила могућност да Тигар оздрави.
На питање новинара да прокоментарише продају компаније Аха Мура Први мај после пет неуспелих продаја, о овоме су говорили и председник Србије Александар Вучић и градоначелник Пирота Владан Васић. Градоначелник Васић је објаснио да је последњи пут стечајни управник прогласио продају неуспелом без изјашњења Одбора поверилаца, а купаца има. Председник Вучић је најавио да ће у наредном периоду разговарати и о томе па ће видети шта се по том питању може урадити.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine