Сертификована општина са повољним пословним окружењем

Добродошли

 

Поштовани суграђани,

добродошли на интернет портал града Пирота. Позивамо Вас да узмете активно учешће у раду локалних органа града Пирота тиме што ћете изнети своје сугестије и предлоге. Опширније

 мр Владан Васић, градоначелник Пирота

Вечерас је у Пироту почео 53. Фестивал професионалних позоришта “Јоаким Вујић“. За овај Фестивал владало је велико интересовања грађана што потврђује чињеница да су сви комплети карата продати.
Забележили смо атмосферу непосредно пре почетка званичног отварања Фестивала и прве представе.

Директор Народног позоришта Пирот, Градимир Филиповић, рекао је да им је јако драго што су поново домаћини овог Фестивала и да ће Пироћанци имати прилику да у наредних недељу дана погледају најбоље представе које су урађење прошле године у Србији.
Пироћанци воле позориште и увек у великом броју пропрате оваква дешавања. Искористили смо прилику да поразговарамо и са посетиоцима.
Градоначелник Владан Васић истакао је да Пирот има позоришну публику која зна да цени праве ствари. Велика је част што је Пирот домаћин овог Фестивала што је јако значајно за културну понуду коју грађани имају на располагању, али и због тога што се Пирот позиционира на добром месту по питању значајних манифестација.
Како је директор Позоришта већ изјавио комплета карата више нема, али има још мало карата за појединачне представе, истакла је Слађана Петровић, организатор у Народном позоришту Пирот.
Пре почетка прве представе по распореду публику је поздравио градоначелник Владан Васић и уз жељу да уживају у представама наредних неколико дана отворио Фестивал.
Фестивал је почео представом домаћег ансамбла “Рибарске свађе” по оригиналном тексту Карла Голдонија и у режији Бојане Лазић.
Жири Фестивала радиће у саставу: Славенко Салетовић, редитељ, Филип Вујошевић, драматург и глумица Ангелина Лукић. Модератор округлог стола је Олга Димитријевић, а главни критичар билтена је Наташа Гвозденовић.

Извор: Плусонлине

Захтев за приступ информацијама од јавног значаја

Влада Републике Cрбије

Народна Скупштина Републике Србије

Министарство државне Управе и локалне Самоуправе

Агенција за привредне регистре

еУправа Републике Србије

Кодекс понашања службеника и намештеника Града Пирота

Јавни бележник

Јавни бележник

Ђорђе Петровић
Српских владара 118
Телефон: +381 (0)10 310 045
Мобилни: +381 (0)66 310 045
e-пошта: jbeleznikpetrovic@gmail.com

 

Joomla templates by Joomlashine